Om oss

Aros Congress Center är en komplett Kongress- och konferensanläggning som är byggd för effektiva möten i alla format. Vi har över 40 olika lokaler för konferenser, kongresser och andra mötesevenemang. Alla mötesutrymmen är ljusa, välventilerade och har utmärkt akustik.

Miljö

Aros Congress Center är Sveriges första Svanenmärkta kongressanläggning!

Vi har sedan länge haft omtanke om miljön i alla led, från inköp, drift och avfall. Vi väljer närproducerade och ekologiska varor så långt vi kan och väljer bort miljöfarliga kemikalier. Vi minimerar energi- och vattenanvändning, emballage och osorterat avfall.

Nu tar vi ett ännu större helhetsgrepp och gör dig delaktig. Följ bara våra små vägledande anvisningar så minskar vi vår påverkan på miljön tillsammans. Ett gemensamt hopp för framtiden!

Svanenmärkning

Årlig uppdatering av Aros Congress Centers miljöarbete (2015)

Nu har vi gjort en uppföljning av Svanen-dokumentationen och vi kan säga att vi har förbättrat oss på flera punkter. Det som är roligt tycker jag är att det är ”stora” punkter som ex. elförbrukning och livsmedel. Fastigheten har även certifierats som GreenBuilding Partner, säger Sara Östman som är Aros Congress Centers projektledare för Svanen.

Genom Mälarenergis energieffektivisering har Fastighets AB Congresshuset i Västerås minskat sin energianvändning med mer än 25%. De når därmed de europeiska klimatmålen och har därför certifierats som GreenBuilding Partner.


Växthuset

Vi jobbar hårt för en miljövänligare vardag kombinerat med höga gastronomiska ambitioner. Vi vill förstås underlätta för gäster och medarbetare att göra miljövänligare val.

  • Därför har vi under 10 år varit en svanenmärkt restaurang.
  • Därför var vi också den första kongressanläggning i Sverige som klarade av Svanenmärkningens hårda krav.

Nu skapar vi en grön oas!

Vi bygger ett växthus mitt i vår verksamhet.

Det gör vi för att vi vill:

  • Inspirera så väl gäster som medarbetare till ökad kunskap om egenodlade råvaror
  • Minska vårt ekologiska fotavtryck
  • Kvalitetssäkra vissa råvaror
  • Ta nästa steg i vårt jobb för mer ”när- och härodlat”

Tillsammans med Johannes Wätterbäck också känd som Farbror Grön, www.farbrorgron.se, med lång erfarenhet av stadsodling, kommer vi att utveckla, utbilda, inspirera och framförallt skörda.

Följ vårt initiativ på Facebook och Instagram!


Energi
Vi har minskat vår totala energianvändning med ca 430 MWh per år (varav elen står för ca 340 MWh) Detta kan förklaras av att vi har tagit bort 2 st mätare som avsåg kylmaskinen på taket

Energianalys
Vi visar på att byggnaden har blivit GreenBuilding Partner. 

Ventilation
Under 2014 genomfördes en renovering/byte av ventilation vilket innebär att vi har övergått till behovsstyrd ventilation.

Trycksaker
Nya leverantörer av trycksaker har lett till 100% Svanenmärkta trycksaker

Förbrukningsartiklar
Vi har bytt ut stora delar av vårt sortiment av servetter till Svanenmärkta alternativ.

Ekologiska Livsmedel och drycker
Vi har ökat vår procentuella andel ekologiska produkter med 4,7%

Hållbarhetsråvarumärkt Fisk och skaldjur
Vi har ökat vår procentuella andel hållbarhetsråvarumärkt fisk/skaldjur med 1,2%